Ajax-matchwinnaar roemt samenwerking: 'Het is makkelijk om met hem te spelen'

Ajax-matchwinnaar roemt samenwerking: 'Het is makkelijk om met hem te spelen'

29-09-2016 23:29

Kasper Dolberg was donderdagavond namens Ajax matchwinner in het met 1-0 gewonnen duel met Standard Luik. De jongeling maakte na 28 minuten de enige treffer van de avond en kan dus met een goed gevoel op het duel terugkijken. 

"Ik ben tevreden", aldus Dolberg in gesprek met FOX Sports. "Als je scoort als aanvaller, krijg je meer vertrouwen. Ik voel me goed, we winnen. Het is een genot om te spelen." De goal kwam tot stand uit een assist van Bertrand Traoré. "We voelen elkaar goed aan, dat klopt. Het is makkelijk om met hem te spelen, hij ziet wat ik doe. Natuurlijk moeten we elkaar nog wat beter leren kennen, maar ik weet hoe hij de bal zal gaan spelen. Het gaat beter en beter, absoluut."

Dolberg is pas achttien jaar en zijn trainer Peter Bosz waakte na afloop van het duel al voor overbelasting van de jongeling. "Ik voel me goed over mijn fysiek, maar als ik twintig duels op rij speel, dan word ik moe en krijg ik blessures. Ik begrijp wat Bosz daarover zegt en accepteer het. Het is zwaar om op dit niveau te spelen, natuurlijk ben je moe aan het einde van de wedstrijd. Maar het wordt steeds beter."