Hoofdrollen voor Strootman en Totti bij AS Roma, Feyenoord verliest

Hoofdrollen voor Strootman en Totti bij AS Roma, Feyenoord verliest

29-09-2016 23:18

AS Roma heeft donderdagavond een ruime thuiszege geboekt op het Roemeense Astra: 4-0. Kevin Strootman tekende voor de openingstreffer tijdens het duel in Rome. Feyenoord kon niet opnieuw stunten.

AS Roma - Astra Giurgi: 4-0
In eigen huis had Roma geen enkele moeite met het zwakke Astra. In de openingsfase tikte Strootman van dichtbij binnen uit een vrije trap van de inmiddels veertigjarige Francesco Totti. Vlak voor de pauze tekende Federico Fazio voor de 2-0. Ook nu ging er weer een voorzet van Totti aan vooraf.
Kort na de pauze was het helemaal over een sluiten voor de Roemenen toen Fabricio zijn eigen doelman passeerde. Het slotakkoord kwam op naam van Mohamed Salah. De Egyptische aanvaller scoorde op aangeven van - uiteraard - Totti. Radja Nainggolan viel in na 56 minuten

Fenerbahçe - Feyenoord: 0-1
Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd opnieuw te stunten in de Europa League. Na de 1-0 zege tegen Manchester United verloor het nu in Turkije. Fenerbahçe was in eigen huis met 1-0 te sterk. Dirk Kuyt vervulde een negatieve hoofdrol. Het Feyenoord-icoon (36) keerde donderdag na dik een jaar terug bij Fenerbahçe, de club die hij van 2012 tot de zomer van 2015 diende. Een succes werd dat niet. Na een kwartier spelen liet Kuyt zich met de bal aan de voet aftroeven door Jeremain Lens en enkele seconden later was het 1-0. Emmanuel Emenike verschalkte doelman Brad Jones in de lange hoek.

Manchester United – Zorya Luhansk: 1-0
Manchester United had donderdagavond alle moeite met Zorya Luhansk. Een doelpunt in de tweede helft van Zlatan Ibrahimovic was echter voldoende om de Oekraïense club over de knie te leggen. De Zweedse topspits kopte de bal bij de tweede paal binnen. De Engelse grootmacht heeft nu evenveel punten als Feyenoord.

Overige uitslagen
Athletic Bilbao - Rapid Wien
Austria Wien - Viktoria Plzen 0-0
Olympiakos - APOEL Nicosia 0-1