Weinig problemen voor KRC Genk in eigen huis tegen Sassuolo

29-09-2016 23:08

Racing Genk heeft de tweede poulewedstrijd in de Europa League makkelijk gewonnen van een matig Sassuolo. De Limburgers haalden het thuis met 3-1.

Het Italiaanse Sassuolo wordt overal vrij hoog geprezen in de voetbalwereld. In acht jaar van de serie C in een sterrenvlucht naar de serie A. Toch mag er gerust gezegd worden dat het Italiaanse Sassuolo toch te zwak was voor KRC Genk. Al vroeg in de wedstrijd plaatste Nikolaos Karelis de bal tegen de netten. Een mooie plaatsbal in de hoek. De doelman van Sassuolo, Andrea Consigli, kon zich al omdraaien.

De 2-0 zou ook niet lang wegblijven. In de 25e minuut knalt Tino Susic van op afstand zelfverzekerd op het doel, doelman Consigli lostte de bal en Leon Bailey tikte hem makkelijk binnen. Sassuolo was in het spel zo goed als nergens te bekennen. Ze werden in de Genk Arena bijna volledig weggetikt. Na een aantal doelkansen voor Racing Genk gingen we rusten met een 2-0 stand.

Na de rust kregen we opnieuw dreiging te zien van de thuisploeg. Thomas Buffel zorgde uiteindelijk voor de 3-0. In de 63e minuut kwam dan toch nog een eerredder voor Sassuolo. Flankspeler Matteo Politano trapte op doel, maar de bal week af op Onyinye Ndidi en belandde zo in de netten.

In Groep F hebben nu alle ploegen drie punten. KRC Genk staat wel eerste door het doelpuntensaldo.