Blunder kost Anderlecht de overwinning in Europa League

29-09-2016 22:53
1

Anderlecht beleefde donderdagavond in de Europa League een nachtmerrie. Paars-wit leek te gaan winnen, maar in de 94e minuut was er een misverstand tussen Bram Nuytinck en Davy Roef, waardoor AS Saint-Étienne alsnog de 1-1 kon scoren.

Zonder Olivier Deschacht, maar met de herstelde Youri Tielemans begon Anderlecht tegen een gehavend Saint-Étienne. Voor doelpunten was het wachten tot na de pauze. Anderlecht kreeg na (licht) handspel een strafschop. Tielemans bleef cool en zette paars-wit op voorsprong.

In een heus slotoffensief zetteSaint-Étienne alles op alles. Anderlecht leek stand te houden en kreeg zelf nog de kansen op de 0-2. Voor doel faalde paars-wit echter keer op keer. Anderlecht leek stand te houden, maar met 93 minuten en 56 seconden op de klok sloeg het noodlot toe. Na een laatste hoge bal in de zestien begrepen Roef en Nuytinck elkaar niet. Gevolgd: de doelman bokste de bal in de voeten van Nolan Roux, die het cadeau vriendelijk uitpakte, 1-1.

Ondanks het gelijkspel blijft Anderlecht leider in groep G. Net zoals Mainz telt het vier punten. Saint-Étienne staat derde met twee punten. Qabala sluit met nul punten de groep af.