Standard verliest in Amsterdam met het kleinste verschil

29-09-2016 21:00

Standard heeft donderdag in de Europa League een nederlaag geleden. Bij Ajax verloor het met 1-0. Kasper Dolberg scoorde in de eerste helft de enige goal van de match.

De achttienjarige Ajax-spits was afgelopen zaterdag al twee keer trefzeker tegen PEC Zwolle (5-1) en deed het donderdagavond weer voor de Amsterdamse club. In de 28e minuut ging Bertrand Traoré lopen met de bal, zag hij de loopactie van Dolberg en na een fraaie steekpass rondde de jonge Deen koelbloedig af: 1-0.

Het was de beloning voor een goede eerste helft van Ajax, dat behoudens de beginfase duidelijk sterker was dan Standard. Davy Klaassen had voor de goal van Dolberg al de 1-0 op zijn schoen, maar de aanvoerder stuitte op doelman Jean-François Gillet. Een afleggertje van Klaassen op Dolberg leverde op slag van rust ook net geen doelpunt op.

Zo goed als de eerste helft was, zo matig waren de 45 minuten ná rust van Ajax. De Nederlanders maakten veel fouten en moest meerdere Standard-kansen toestaan. Een doelpunt zat er echter niet in voor de Rouches, die via Isaac Mbenza nog de paal raakten. Ajax staat door de zege na twee Europa League-duels op zes punten. Standard heeft er één.

Celta de Vigo – Panathinaikos
In Spanje, waar de zon donderdagavond nog wel scheen, hield Celta de Vigo de punten in eigen huis. Panathinaikos verweerde zich kranig, maar de Spaanse club won door doelpunten van John Guidetti en Daniel Wass. De twee Scandinaviërs bezorgden hun club in de laatste vijf minuten de drie punten.