Waarom is Deschacht het grootste slachtoffer in het gokschandaal?

Waarom is Deschacht het grootste slachtoffer in het gokschandaal?

29-09-2016 19:53

Het gokschandaal rond enkele spelers uit eerste klasse blijft de gemoederen bedaren. Vier spelers worden ervan verdacht geld te hebben ingezet op wedstrijden van hun eigen ploeg. Vooral voor Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

Dat liet journaliste Soetkin Desloovere optekenen bij Stadion. "Olivier Deschacht heeft gegokt op verlieswedstrijden van zijn eigen ploeg, in tegenstelling tot de drie andere verdachte spelers. Hij heeft geld ingezet op verlies van Anderlecht tegen Paris Saint-Germain drie jaar geleden. Deschacht was gelesecteerd voor die partij, dus die kon hij eventueel beïnvloeden."

Als de linksachter van Anderlecht schuldig wordt bevonden, hangt hem een zware straf boven het hoofd. "De spelers hebben contractbreuk gepleegd. Bovendien riskeren ze een boete van 600 tot 600.000 euro van de Kansspelcommissie. In het allerslechtste geval krijgen ze zelfs een celstraf tot vijf jaar. Ze kunnen ook geschrapt worden van de bondslijsten, maar dan moet de Belgische Voetbalbond ook een onderzoek opstarten."