Clubcoryfee roept Preud'homme tot de orde: Dat kan je gewoon niet doen

Clubcoryfee roept Preud'homme tot de orde: "Dat kan je gewoon niet doen"

29-09-2016 19:22

Club Brugge heeft nu twee keer verloren in de Champions League, de kansen om nog iets te halen zijn klein. Michel Preud'homme zegt dan ook dat de focus nu op de competitie ligt. Ex-trainer Henk Houwaart vindt dat niet kunnen.

Houwaart weet namelijk beter dan wie ook dat Europese campagnes de geschiedenis van een club schrijven. In het seizoen 1987/1988 haalde Club Brugge de halve finale van de UEFA-beker, waar het werd uitgeschakeld door Espanyol. "Het is belachelijk om nu te opperen dat de competitie belangrijker wordt. Iedere match is belangrijk voor Club, zeker in Europa. Het is daar dat je geschiedenis schrijft en dat je de legende van de club groter maakt, niet in België", vertelt hij onomwonden in Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse trainer wil heel graag dat zijn Club Brugge nog voluit gaat om punten te pakken in de Champions League. "Je moet die Champions League toch als een ongelooflijke uitdaging zien? Je moet vereerd zijn dat je daar kan strijden voor een zege. Je nu terugtrekken en zeggen: ‘We laten de competitie primeren’, kan gewoon niet."