Europa League: waarom Anderlecht maar best voor de overwinning gaat

29-09-2016 18:52

Speeldag 2 van de Europa League ging donderdag al vroeg van start. Om 17u werd al een eerste wedstrijd gespeeld in Groep C, de groep van Anderlecht.
Het Duitse FSV Mainz was met 2-3 te sterk voor FK Qabala.

Qabala, op de openingsspeeldag nog tegenstander van Anderlecht, werd op voorhand gezien als het zwakke broertje, maar net zoals paars-wit hadden ook de Duitsers moeite om de Azerische muur te ontwrichten. Pas net voor rust werd via Yoshinori Muto de 0-1 gescoord.

Een kwartier na rust waren de rollen plots omgedraaid. Op amper vijf minuten wist Qabala twee keer te scoren. Gelukkig voor Mainz viel de gelijkmaker snel (69ste minuut), maar het beslissende doelpunt viel uiteindelijk pas tien minuten voor tijd. Dankzij de overwinning staan de Duitsers (tijdelijk) op de eerste plaats. Qabala staat laatste.