Ex-speler gelooft niet in Standard: Ik ga ervan uit dat Ajax sterker is

Ex-speler gelooft niet in Standard: "Ik ga ervan uit dat Ajax sterker is"

29-09-2016 18:41

Met het Europa League-duel tussen Standard en Ajax Amsterdam staat voor Simon Tahamata een speciale wedstrijd op het programma. De voormalige aanvaller is momenteel aan de slag als jeugdcoach bij de Nederlandse club, maar was in het verleden ook aan de slag in Luik.

Van 1996 tot 1999 was Tahamata jeugdcoach voor de Rouches. "Ik ken Jonathan (Legear) nog van bij de jeugd en ook het zoontje van Edmilson heb ik nog gekend toen hij bij de duiveltjes speelde. Voor de rest ken ik niemand van Standard. Ik volg wel nog altijd de resultaten van de club, maar verder dan dat gaat het ook niet. Mijn tijd in Luik was wel één en al plezier moet ik toegeven", vertelt hij op Sporza.be

Hoe schat de Nederlandse Belg zijn ex-ploegen in? "Ik ga ervan uit dat Ajax sterker is", begint hij vol zelfvertrouwen. "Maar we hebben het altijd lastig tegen Belgische ploegen. Vroeger zeiden we altijd: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.' Maar nu onderschatten we niemand meer. Ajax heeft moeite met fysieke ploegen. Het is ook nog een jonge ploeg én Ajax mist (spelmaker) Ziyech. Dat scheelt toch toch een slok op de borrel", aldus Tahamata.