Bijna derde Belg actief aan de overkant van de oceaan: Ik kon naar de MLS

Bijna derde Belg actief aan de overkant van de oceaan: "Ik kon naar de MLS"

29-09-2016 18:26

Met Jelle Van Damme en Laurent Ciman zijn er momenteel twee Belgen actief in de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie, maar het heeft een haar gescheeld of er speelde ook nog eend erde Belg in de VS.

Luigi Vaccaro kon immers naar Kansas City, zo bekent de speler zelf in La Meuse. "Wie?", hoor ik u zeggen. Wel, Vaccaro is een 25-jarige middenvelder die tot deze zomer actief was bij Moeskroen-Péruwelz. De fusieclub besloot echter het contract van de Luikenaar te ontbinden en sindsdien ziet de Italo-Belg zonder club.

"Er zijn enkele pistes geweest, maar telkens liep het nog fout", aldus Vaccaro. "Onlangs was er de mogelijkheid om naar de VS te trekken, om in de MLS te spelen. Maar ik heb het aanbod van Kansas City geweigerd. Ik ken het niveau van de competitie niet en ik ben nog niet klaar om daar te gaan spelen. Ik had er nog geen zin in. Misschien op het einde van mijn carrière wel."

In tussentijd onderhoudt Vaccaro zijn conditie samen met een physical coach. En is hij dus nog steeds op zoek naar een club.