Saint-Étienne is paars-witte tegenpool: Ze presteren heel constant

Saint-Étienne is paars-witte tegenpool: "Ze presteren heel constant"

29-09-2016 14:10

Anderlecht gaat donderdagavond op bezoek bij Saint-Étienne in het kader van de Europa League. Trainer René Weiler is op zijn hoede voor de tegenstander, die in tegenstelling tot paars-wit een constante koers vaart.

"Ze spelen heel constant en verliezen niet veel wedstrijden. De trainer werkt al sinds 2009 bij de club, dus er is heel veel stabiliteit in de ploeg", zegt Weiler bij RSCA TV. Anderlecht daarentegen vatte het seizoen met een karrenvracht aan nieuwe spelers en zoekt nog naar zijn beste vorm. Het wordt dan ook geen gemakkelijke partij in Frankrijk. "Ze zijn dan ook heel moeilijk te verslaan in de Ligue 1. Hier komen winnen zal niet evident zijn", weet de Zwitser.

Saint-Étienne sukkelt met heel wat geblesseerden, maar Weiler laat zich niet uit zijn lood slaan. "Ondanks hun vele geblesseerden hebben ze nog veel goede spelers om de blessures op te vangen. We komen om te winnen, zo simpel is het. Mijn aandeel daarin is om de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden. We zullen dan ook alles geven om te winnen tegen Saint-Etienne", verzekert hij aan de fans.