Hanni verwacht heet avondje: ''We weten dat zij straffe supporters hebben''

Hanni verwacht heet avondje: ''We weten dat zij straffe supporters hebben''

29-09-2016 11:35

Anderlecht speelt donderdagavond in de Europa League op verplaatsing bij Saint-Étienne. Sofiane Hanni keert daarmee terug naar zijn geboorteland. Hij keek op de persconferentie met plezier vooruit naar de ontmoeting.

''Het is voor mij altijd een plezier om terug in Frankrijk te zijn. Ik hoop dat we hier mooie dingen kunnen tonen. We weten dat les Verts hele straffe supporters hebben, die hun ploeg echt vooruit kunnen stuwen. We zullen proberen ons niet te laten afleiden door de sfeer en ons volledig te focussen op onze taak hier. We willen hier echt een mooie prestatie neer te zetten'', zo valt te lezen op de officiële clubsite van paars-wit.

De aanvallende middenvelder hoopt dat ploegmaat Youri Tielemans na zijn blessure fit genoeg is om mee te doen. ''We zullen zien of hij donderdag zal starten. We hebben al bepaalde automatismen met hem gecreëerd dus hij heeft zeker een impact op onze ploeg. Zijn terugkeer zal ons sowieso goed doen'', aldus Hanni. Volgens trainer René Weiler is hij weer helemaal hersteld en dus inzetbaar.

Hanni weigerde al te denken aan het duel van zondag tegen aartsrivaal Standard Luik. De Algerijnse international wil eerst vooral herstel tonen na de blamage tegen Waasland-Beveren (1-2). "We willen ons eerst goed voorbereiden op de ontmoeting in het Geoffroy-Guichard stadion. Eens dat dat achter de rug is, zullen we verder kijken. Het is enorm belangrijk voor ons om hier een goede match neer te zetten en enkele dingen recht te zetten na onze nederlaag van afgelopen zondag."