Nederlandse analisten fel voor Standard: ''Trainerswissel beneden elk peil''

Nederlandse analisten fel voor Standard: ''Trainerswissel beneden elk peil''

29-09-2016 10:15

Jan Mulder en Aad de Mos hebben beide een succesvol verleden bij Ajax. Donderdagavond neemt hun ex-club het op tegen Standard Luik. De twee Nederlandse analisten blikten in Het Laatste Nieuws samen vooruit op de Europa League-match en waren kritisch op Standard.

Mulder denkt dat de Rouches drie punten pakken in Amsterdam. ''Standard wint, met 1-2. En dat gaat me zwaar tegen het hart, want ik heb geen enkele sympathie meer voor die club, terwijl ik dat wel hád. Toen ik bij Anderlecht speelde, was dat de aartsvijand. Maar je houdt toch van je aartsvijand? Die heb je nodig. Je moet een vijand hebben in het voetbal."

"Ik hield dus wel van Standard, maar die laatste trainerswissel was beneden elk peil. Mulder kreeg hierin bijval van De Mos. "Ik ben het roerend met je eens. Ik vind het verschrikkelijk wat zich heeft afgespeeld met Yannick Ferrera." Mulder voegde ook nog een kritische noot toe over opvolger Aleksandar Jankovic. "En de houding van die Jankovic: zó een collega eruit wippen, dat vond ik zo mis."

De Mos zet ondanks een 9 op 9 voor Jankovic in de competitie vraagtekens bij de Serviër. "Ik wil het allemaal ook nog wel zien met Jankovic. Als er bij Mechelen niets op het spel stond, ging het altijd goed met Jankovic. Maar de dag dat hij naar Charleroi moest en van play-off 2 naar play-off 1 kon komen, gaf hij ook niet thuis.'' De ex-trainer van Standard was evenmin te spreken over het gedrag van Jankovic. ''Hij zat mij ook altijd te openlijk op de tribune bij Anderlecht, ook daar was hij publiekelijk aan het solliciteren achter de rug van Hasi'', aldus De Mos.