Simeone in de wolken: 'Een van de beste prestaties sinds mijn aanstelling'

Simeone in de wolken: 'Een van de beste prestaties sinds mijn aanstelling'

29-09-2016 08:58

Diego Simeone kon zijn geluk niet op na de 1-0 thuiszege van Atlético Madrid op Bayern München. De trainer van de Spanjaarden sprak na afloop in het Estadio Vicente Calderón van een van de beste prestaties sinds zijn aanstelling eind 2011.

"Het was zo'n dag waarop alles goed liep. We zetten hen goed onder druk en wanneer er een kans lag om toe te slaan uit een counter lieten we deze niet liggen", vertelt Simeone aan Spaanse media. "Wanneer we moesten lijden, deden we dat ook. Het waren negentig intense minuten tegen een topteam. Dit is een van de beste prestaties sinds ik hier werk als trainer."

Yannick Carrasco was de matchwinner tegen Bayern, maar Simeone had vooral lof voor zijn verdedigers. "Stefan Savic en Diego Godín speelden briljant. We hebben vier fenomenale centrale verdedigers die hun gelijke niet kennen, ze zijn de besten ter wereld." Enig smetje op de overwinning van Atlético, dat nu aan kop gaat in de poule van PSV, was de enkelblessure die Godín opliep.

Carlo Ancelotti beseft dat er nog veel werk aan de winkel is, maar zet de groepswinst niet uit het hoofd. "We zullen hen nu in München moeten verslaan. Ik vind dat we veel beter kunnen. Het is jammer dat we zo veel balverlies leden en een te laag tempo hanteerden. Er valt in elk geval genoeg te bespreken. Gelukkig zitten we nog aan het begin van het seizoen."