Ook undercover-beelden van Hasselbaink: ex-coach Antwerp trapt in Allardyce-val

Ook undercover-beelden van Hasselbaink: ex-coach Antwerp trapt in Allardyce-val

28-09-2016 23:17

Niet alleen Sam Allardyce blijkt bereid te zijn om zich in te laten met illegale transferpraktijken. In Engeland komen woensdag steeds meer beelden naar buiten van managers die in dezelfde val zijn gelopen. Eén van hen: Jimmy Floyd Hasselbaink.

De manager van Championship-club Queens Park Rangers werd net als Allardyce gefilmd terwijl hij akkoord ging om dezelfde organisatie te vertegenwoordigen. Hasselbaink, die in het verleden trainer was van Antwerp, was bereid voor 55.000 pond (ruim 63.000 euro) per keer naar Azië te vliegen om deel te nemen aan de illegale transferpraktijken met het Third Party Ownership.

Hij stond ook open voor het idee om spelers van diezelfde organisatie te contracteren, ondanks de belangenverstrengeling. 'Give me a fucking player. A good player', zegt Hasselbaink op de beelden.

Er zijn meer managers en bestuursleden die in de val zijn gelopen, zo meldt The Telegraph. Massimo Cellino, eigenaar van Leeds United, sprak ook met het agentschap, evenals assistent-manager van Barnsley Tommy Wright, die vijfduizend pond cash in briefjes van twintig ontving nadat hij akkoord ging om het neppe Aziatische bedrijf, dat zei te willen profiteren van transfers tussen twee clubs, te helpen. Barnsley heeft Wright inmiddels geschorst.