Mertens maakt er twee en wint, Carrasco scoort enige treffer tegen Bayern

Mertens maakt er twee en wint, Carrasco scoort enige treffer tegen Bayern

28-09-2016 22:39

In een zeer vermakelijke tweede Champions League-speelronde zijn er veel doelpunten gevallen. Celtic en Manchester City (3-3) maakten het helemaal bont en lieten het publiek in Glasgow watertanden.

Atlético Madrid - Bayern München 1-0
In de groep van PSV stond de herhaling van de halve finale van vorig jaar op het programma. En net als vorig seizoen trok Atlético Madrid in eigen huis aan het langste eind tegen Bayern München. Vorig jaar was de matchwinner nog Saúl Ninguez, ditmaal was Yannick Carrasco de gevierde man. De Belg tekende met een hard schot, dat via de binnenkant van de paal binnenzeilde, doel: 1-0.

Ook met de ingevallen Arjen Robben slaagde Bayern er niet in om nog iets aan de score te doen. De Nederlander was nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar datzelfde gold voor Antoine Griezmann. De Fransman miste in de slotfase een strafschop. Desondanks hield Atlético de voorsprong vast, waardoor het met zes punten uit twee duels hard op weg is naar de volgende ronde. Bayern heeft drie punten.

Celtic - Manchester City 3-3
De leukste wedstrijd van de avond vond plaats in Glasgow. De voetbalmachine van Josep Guardiola, Manchester City, ging op bezoek op bij Celtic en kende een bijzonder lastige wedstrijd. Tot driemaal toe kwam Celtic op voorsprong. Eerst via Moussa Dembélé, toen door een eigen doelpunt van Raheem Sterling en vervolgens via opnieuw Dembélé. 

Toch had City via Fernandinho, Sterling en Nolito telkens een antwoord. Bij rust stond het al 2-2, waardoor het publiek in Glasgow een spektakel voorgeschoteld kregen. Met een puntendeling moesten beide teams uiteindelijk genoeg nemen.

Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona 1-2
In Gladbach leek er lange tijd een stunt van jewelste in de maak. Barcelona, dat zonder de geblesseerde Lionel Messi speelde, maar met Neymar en Luis Suarez, stond bij rust op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Thorgen Hazard. Via Arda Turan en Gerard Piqué stelden de Catalanen alsnog orde op zaken, waardoor Barcelona na twee duels zes punten heeft. City heeft er vier, Celtic één en Gladbach nul.

Napoli - Benfica 4-2
Waar op voorhand wellicht op een spannend duel werd gerekend tussen Napoli en Benfica, werd het in Italië eenrichtingsverkeer. Napoli, met Arek Milik en Dries Mertens in de basis, had geen kind aan Benfica en stond na een klein uur spelen met 4-0 voor. Marek Hamsik, tweemaal Mertens en eenmaal Milik zorgden voor de doelpunten. Toen Napoli de tegels wat liet vieren, deden Goncalo Guedes en Salvio nog wat terug (4-2).

Overige uitslagen:
FK Rostov - PSV 2-2
Ludogorets - Paris Saint-Germain 1-3
Arsenal - FC Basel 2-0
Besiktas - Dinamo Kiev 1-1