Zlatan speelt, Rooney mogelijk weer niet: Hij kan zich dat niet veroorloven

Zlatan speelt, Rooney mogelijk weer niet: "Hij kan zich dat niet veroorloven"

28-09-2016 19:26

Wayne Rooney zit in een moeilijke periode bij Manchester United. De aanvoerder is gepasseerd in de Premier League en zou donderdag in de Europa League tegen Zorya Luhansk wél in actie komen, maar manager José Mourinho overweegt hem toch weer op de bank te zetten.

Mourinho claimt dat Rooney last van zijn rug heeft en niet helemaal fit is. "Ik was er zeker van dat ik hem donderdag vanaf het begin zou laten spelen, maar nu de situatie door jullie zo complex is geworden, ben ik daar niet meer zo zeker van", doelt de Portugees ook op de vele verhalen in de media over het passeren van de Engelsman.

"Hij kan het zich niet veroorloven om niet heel goed te spelen. Ik ben hier om hem te beschermen en ik moet hem niet in moeilijke situaties brengen. Ik moet nu analyseren of het voor hem het best is om te beginnen als hij er niet helemaal klaar voor is."

Waar Zlatan Ibrahimovic in de wedstrijd tegen Feyenoord nog op de bank begon, zal de Zweed tegen Zorya in de basis beginnen. Rust is volgens Mourinho niet nodig voor de spits. "Zlatan speelt deze week nog twee wedstrijden voor ons en heeft daarna genoeg tijd om uit te rusten", doelt de Portugees op de interlandperiode, waarin de spits niet in actie zal komen. Luke Shaw ontbreekt donderdag vanwege een blessure.