Enoh kijkt ex-club in de ogen: Er is veel respect voor hen bij ons

Enoh kijkt ex-club in de ogen: "Er is veel respect voor hen bij ons"

28-09-2016 18:32

Wanneer een Belgische en een Nederlandse club tegenover elkaar staan, gaan de voetbalfans uit de Lage Landen toch net dat stukje meer rechtop zitten. Donderdagavond is dat weer het geval. Dan ontmoet Standard Luik namelijk Ajax in de Amsterdam Arena. Eyong Enoh kent de opponent door en door.

De stofzuiger op het middenveld stond zelf jarenlang onder contract in de Nederlandse hoofdstad. "De stijl van Ajax is om uit het duel te blijven, om in de ruimte te spelen en zo snelheid te maken", vertelt Enoh bij Standard TV. "Vanuit de achterhoede bouwen ze via het middenveld op naar voor. Ik hoop dat het een match met veel duels wordt, zodat we Ajax kunnen destabiliseren."

De 30-jarige Kameroener verliet Ajax medio 2012. Kent hij er nog wat volk? "Er zijn wel enkele spelers waar ik nog mee gespeeld heb, zij kwamen toen net piepen. Veltman, Tete, Dijks, de huidige kapitein Klaassen... Dat waren allemaal jongeren die van tijd tot tijd mochten meetrainen met de A-kern toen. Ik ben tevreden dat ik deel mocht uitmaken van de generatie die er toen was. Ajax is een club waar steeds veel druk is om de titel te pakken."

Punt(en) pakken in Amsterdam
Onder nieuwe trainer Aleksandar Jankovic lijkt Standard het goede ritme te pakken te hebben. Wat zijn de ambities van de Rouches in Amsterdam? "Iedereen in de groep is sereen. We zijn gefocust op wat we daar moeten doen. Het is waar dat er veel respect is voor Ajax, zeker op dit niveau van competitie. Het wordt een zeer serieuze match. Of het nu competitie of Europa League is, wij zijn geconcentreerd en willen daar een goed resultaat gaan halen", besluit hij.