Vormer schreeuwt zijn frustratie uit: Bondscoach kijkt niet naar België

Vormer schreeuwt zijn frustratie uit: "Bondscoach kijkt niet naar België"

28-09-2016 15:30

Club Brugge ging dinsdagavond met 4-0 de boot in tegen FC Kopenhagen, de landskampioen speelde mak en kreeg nauwelijks doelkansen. Net nu verschijnt er in Humo een interview met middenvelder Ruud Vormer, waarin hij benadrukt dat hij zeker geen spijt heeft van zijn keuze.

Vormer is ondertussen een echte leider en een publiekslieveling geworden. De oud-speler van Feyenoord is dan ook enorm tevreden over de laatste jaren, ondanks de moeilijke periode. "Club Brugge is een topclub in België. Toen mijn zaakwaarnemer belde hoefde ik niet eens na te denken: direct doen. En nu zit ik hier. Beker en titel gepakt, kwartfinale Europa League gespeeld. Het heeft heel goed uitgepakt, beter kan niet", aldus Vormer in Humo.

In Nederland werd de bankzitter van Feyenoord te licht bevonden, maar hij heeft dat laten gaan. "Ik heb niet iets van: kijk eens hoe goed ik nu bezig ben! Dat zien ze ook wel in al die praatprogramma's waarin je ze verder helemaal afmaken. Ze volgen het Belgische voetbal niet zo, maar ze weten wel dat het goed met me gaat. Ik ben niet uit op revanche, dat zit niet in mij."

Eén kans heeft Vormer wel nog niet gekregen: hij is nog geen international. "Ze kijken niet naar België. Ik had verwacht dat Stefano Denswil er de laatste keer zou bij zijn. Zie ik die Van Dijk op links staan. Tja."