Thorgan Hazard kende ook moeilijke periode: ''Dat kwam mede door de taalkloof''

Thorgan Hazard kende ook moeilijke periode: ''Dat kwam mede door de taalkloof''

28-09-2016 14:52

Thorgan Hazard is spectaculair begonnen aan het nieuwe seizoen. Onze landgenoot maakte al zes goals in negen matchen voor Borussia Mönchengladbach. Het gaat nu fantastisch, maar hij kende ook een moeilijke periode in Duitsland.

Hazard kreeg vorig seizoen amper speeltijd, nadat trainer Lucien Favre na 0 op 15 werd vervangen door André Schubert. ''In het begin sprak de coach nauwelijks met mij. Dat kwam ook door de taalkloof. Hij sprak bijna geen Engels en ik begreep maar weinig Duits, dan is het moeilijk communiceren. En in zijn eerste wedstrijden reeg de ploeg de zeges ook aaneen'', kijkt Hazard terug in France Football.

"Ik moest dus tevreden zijn met korte invalbeurten, want het was moeilijk om een plaats op te eisen.'' Sinds februari is de situatie echter compleet veranderend. ''Pas na de winterstop, na twee opeenvolgende nederlagen, gaf de trainer mij een kans, nadat hij mijn kwaliteiten op training gezien had. Sindsdien ben ik niet meer uit de ploeg gegaan. Nu spreken we af en toe en dat heeft veel geholpen. Ik begrijp veel beter wat de coach van me verwacht'', aldus de aanvallende middenvelder.