Belgische Ajacied gaat Vertonghen achterna: Hij moet een voorbeeld zijn

Belgische Ajacied gaat Vertonghen achterna: "Hij moet een voorbeeld zijn"

28-09-2016 12:37

Bij Ajax loopt er met Nathan Leyder een talentvolle landgenoot rond in de jeugdreeksen. De ambitieuze verdediger wil snel doorbreken bij de Ajacieden. Daarvoor wil hij een voorbeeld van een Belgische voorganger volgen.

Mede door zware blessures is het nog wachten op het debuut in het eerste elftal van Leyder. De negentienjarige verdediger heeft nog steeds hoop. "Ik hoor weleens dat Jan Vertonghen het hier in het begin lastig had. Daarom moet hij een voorbeeld zijn", vertelt de ex-speler van Club Brugge en Zulte Waregem in Het Belang van Limburg.

"Hij kwam hier als een bescheiden Belg, maar werd hier kapitein. Bij Tottenham is hij nu een dragende speler." Vertonghen is niet de enige Belgische verdediger die onlangs nog bij Ajax heeft gespeeld. "Met Toby Alderweireld had ik nog wel wat contact toen hij hier zat en met Thomas Vermaelen is er nog een bekende Belg hier gepasseerd", aldus Leyder.

"Ik zit hier nu al vier jaar", vertelt de verdediger. "Als je bij Ajax zit, word je vanzelf mondiger. Toen ik hier pas arriveerde, noemde iedereen mij de bescheiden Belg. Dat is nu wel anders. Vanzelf raak je dat hier kwijt. Ik wandel nu met de borst vooruit. Amsterdamse bluf noemen ze dat zeker? Bij de nationale ploeg merkten ze dat op en maakten ze me aanvoerder", besluit hij.