Anderlecht blijft stil na nieuws Deschacht, club onderneemt nog geen actie

Anderlecht blijft stil na nieuws Deschacht, club onderneemt nog geen actie

28-09-2016 12:22

Anderlecht is nog niet van plan om actie te ondernemen in de zaak-Deschacht. Via de account van de verdediger werd ingezet op een wedstrijd waarin hij meedeed, maar Anderlecht wacht af.

Eerder raakte al bekend dat er vanop de account van Deschacht werd ingezet op een verlies van Anderlecht in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Deschacht speelde geen minuut, maar zat wel een hele wedstrijd op de bank. Het is uiteraard verboden om in te zetten op wedstrijden waarin je als speler actief bent. Bij Waasland-Beveren greep men al in door Laurent Henkinet te ontslaan. De doelman zette ook in op wedstrijden waarin hijzelf meedeed. Bij Anderlecht wacht men af.

"Wij zijn nog niet op de hoogte gebracht", reageerde woordvoerder David Steegen tegenover Het Nieuwsblad. "Anderlecht wacht het officiële onderzoek af en zal op basis daarvan beslissingen nemen." Deschacht moet een serieuze boete van 600 tot 600.000 euro vrezen. Daarnaast hangt er hem een celstraf tot vijf jaar boven het hoofd en kan de KBVB hem schrappen van de bondslijsten.