Geluk bij ongeluk: jongeling krijgt kans bij RSCA door zieke Deschacht

Geluk bij ongeluk: jongeling krijgt kans bij RSCA door zieke Deschacht

28-09-2016 10:35

Anderlecht gaat donderdag bij Saint-Étienne weer op zoek naar drie punten. Olivier Deschacht vliegt na een zeer hectische week niet mee naar Frankrijk voor het Europa League-duel. Een jongeling mag dankzij zijn afwezigheid mee op het vliegtuig.

Wout Faes profiteert van de situatie en is door coach René Weiler geselecteerd als de vervanger van de afwezige Deschacht, die zwaar in de problemen zit vanwege een gokaffaire. Naar verluidt gaat het parket Deschacht als enige van de vier genoemde spelers vervolgen. Het icoon van Anderlecht zou namelijk hebben ingezet op een nederlaag tegen Paris Saint-Germain (het werd 0-5), terwijl hij op het wedstrijdblad stond. Zijn weddenschap is dus strafbaar.

Deschacht was vorige week bovendien nog eens ziek. Het hele gezin Deschacht liep een salmonellavergiftiging op en de speler raakte daardoor verzwakt. Inmiddels hervatte hij de training, maar vanwege alle omstandigheden heeft Weiler besloten om hem thuis te laten. Wout Faes neemt zijn plaats in, zo meldt HLN-journalist Niels Vleminck op Twitter. De jeugdinternational staat bekend als één van de grootste talenten in ons land.