Vanhaezebrouck verrast: 'Wat mij betreft viel transfer Boussoufa niet tegen'

Vanhaezebrouck verrast: 'Wat mij betreft viel transfer Boussoufa niet tegen'

28-09-2016 08:55

AA Gent verbaasde in de voorbije wintertransferperiode door Mbark Boussoufa terug naar België te halen. Veel mensen vonden hem niet overtuigen, maar Hein Vanhaezebrouck ziet dat toch anders.

"We hebben vorig jaar Boussoufa gehaald, qua naam kan dat tellen. Groter kan amper. Iedereen zegt nu: dat viel tegen. Wat mij betreft niet. Wel dat hij kwam op een moment dat we er totaal niet klaar voor waren", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Boussoufa kon de coach toch overtuigen. "Hij liet wel onmiddellijk kwaliteit zien. Alleen dat constante zat er niet meer in. Logisch, hij had al zo lang niet meer gevoetbald. Zijn mentaliteit was goed en hij werd aanvaard als iemand met leiderscapaciteiten, maar als je niet in de ploeg staat, wringt dat een beetje", aldus Vanhaezebrouck.

Aan het einde van het seizoen liep zijn contract af bij moederclub Lokomotiv Moskou. Een contract bij Gent zat er niet in. De Marokkaan speelt intussen in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Jazira Club, waar hij nog een verbintenis tot medio 2018 heeft lopen.