Werkloze coach krijgt maar geen job in België: Deze competitie is een carrousel

Werkloze coach krijgt maar geen job in België: "Deze competitie is een carrousel"

28-09-2016 08:41

Heel wat Belgische clubs lijken weer te denken aan het ontslag van hun coach. De naam van José Riga komt dus ook steeds weer op de proppen. De ex-coach van onder andere Standard gelooft echter niet dat hij een job in België kan krijgen.

"Deze competitie is een carrousel, het zijn vaak dezelfde namen die elders weer opduiken", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine. "Nu en dan is er een verandering, een nieuwkomer zoals René Weiler bij Anderlecht."

Riga weet dat het moeilijk zal worden om een job in België te krijgen. "Ik besef dat ik door een hele tijd in het buitenland te werken van die carrousel ben gevallen, men is mij wat vergeten. Maar ik sta klaar om op ieder moment terug te keren", vertelt hij.

Moeskroen
De coach werd ook even genoemd bij Royal Excel Moeskroen. Dat weerlegt Riga. "Er is geen enkel contact geweest! Maar Yuri Selak is een Luikenaar net als ik en we kennen elkaar al van in de provinciale afdelingen, dus trekt men snel conclusies."

Moeskroen was in het verleden wel een optie. "Ik heb vroeger weleens contact gehad met Mouscron, op het moment dat ik voor de tweede keer naar Charlton ben gegaan, maar ik heb toen een andere keuze gemaakt", aldus Riga.