Groot corruptieschandaal in Engeland: na Allardyce nóg acht managers betrapt

Groot corruptieschandaal in Engeland: na Allardyce nóg acht managers betrapt

28-09-2016 08:34

The Telegraph, de Britse krant die er deze week voor zorgde dat Sam Allardyce moest aftreden als bondscoach van Engeland, komt op korte termijn met nóg meer onthullingen. Er is volgens het medium sprake van 'grootschalige corruptie' in het Engelse voetbal. 

Liefst acht (voormalig) managers uit de Premier League worden door The Telegraph beschuldigd van het aannemen van steekpenningen. Namen worden er (nog) niet genoemd. Alle bewijzen die de afgelopen maanden werden verzameld via een uitgebreid undercover-onderzoek worden eerst overgedragen aan justitie. 

Twee van de betrokken managers zijn op dit moment nog werkzaam in de Engelse competitie. Met de verborgen camera werden gesprekken met zaakwaarnemers van diverse trainers gefilmd. Op beeld is vastgelegd hoe zij vertellen dat veel managers geld verdienen aan transfers en contracten van spelers. 

"Je kunt in het voetbal altijd op één ding vertrouwen: de hebberigheid van een manager", wordt Pino Pagliara - één van de betrokken zaakwaarnemers - geciteerd. "Ik dacht dat Italianen corrupt waren. Maar in Engeland is het erger." Dinsdag vertrok bondscoach Allardyce, 67 dagen na zijn aanstelling, omdat zijn positie onhoudbaar was geworden na geheime opnames.