Preud'homme geeft Champions League op: Ik ga geen bullshit vertellen

Preud'homme geeft Champions League op: "Ik ga geen bullshit vertellen"

28-09-2016 07:55
3

Ondanks de vernederingen in de Champions League wil Michel Preud'homme nog niet opgeven. Europees overwinteren zit er zo goed als zeker niet meer in. Maar zijn ontslag aanbieden na een gemiste start ziet er niet in. De focus ligt echter niet meer op Europa.

Rond deze periode vorig seizoen zag Preud'homme het na een 5-0 nederlaag in Napoli niet meer zitten. Hij dacht eraan om zijn ontslag aan te bieden, maar dat weigerde Club Brugge. Na alweer enkele Europese vernederingen heeft Preud'homme een volledig ander gevoel. "Ik ben niet op het punt gekomen waar ik zat na de match in Napoli nog niet. Je ziet wat je mist om op dit niveau te kunnen wedijveren", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk is er een grote ontgoocheling. Want ik werk aan elk detail, ik toon mijn spelers hoe de tegenstander naar de eerste paal loopt, naar de tweede, hoe zij crosses geven - maar dan stel je vast hoe een speler gewoonweg een duel verliest... Maar voor alle duidelijkheid, ik zit hier niet zoals na Napoli", klinkt het duidelijk.

De Champions League lijkt Preud'homme al opgegeven te hebben. Verrassend voor hem. "Ik ben een winnaar, ja, maar ik ben ook een realist. Ik ga jullie geen bullshit vertellen. Als ik na vanavond zeg dat we voor de tweede plaats gaan in de Champions League, of zelfs voor de derde plaats, dan vertel ik bullshit - kijk naar de cijfers: 0 punten en 7 goals geslikt", besluit hij.