Groep F: Champions League-topper eindigt onbeslist, wéér goal Dost

27-09-2016 22:41

Titelverdediger Real Madrid heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League niet gewonnen. De Champions League-topper tegen Borussia Dortmund eindigde in 2-2.

Vanaf minuut één was het een lastige avond voor Real Madrid, omdat Dortmund sterker aan het duel in Duitsland begon. Doelman Keylor Navas, die de voorkeur kreeg boven Kiko Casilla, moest in de beginfase meerdere keren handelend optreden. Dat was nuttig, want tegen de verhouding kwam Real op voorsprong.

Na een vlotte counter kwam de bal voor de voeten van Gareth Bale, die Cristiano Ronaldo met een hakje bereikte. De Portugees schoot zijn tweede Champions League-doelpunt van dit seizoen binnen en zocht vervolgens trainer Zinedine Zidane op. Voor rust werd het echter weer gelijk. Pierre-Emerick Aubameyang profiteerde van een blunder van Navas.

In de tweede helft vielen nog eens twee doelpunten. Raphaël Varane schoot na 68 minuten de 1-2 binnen en vijf minuten voor tijd trok André Schürrle de stand weer gelijk: 2-2. Dat was ook de eindstand.

Real heeft nu vier punten, evenveel als Dortmund en één meer dan Sporting Portugal. De topclub uit Lissabon won met 2-0 van Legia Warschau. Bryan Ruiz (ex-FC Twente) en Bas Dost waren de doelpuntenmakers. Het was de vijfde goal in vier duels voor Dost.