Groep G: Kopenhagen laat niks heel van zwak Club Brugge, Leicester behoudt maximum

27-09-2016 22:33
2

De Champions League-campagne van dreigt op een sisser uit te draaien. Na een 0-3-nederlaag tegen Leicester City ging het dinsdag opnieuw mis voor Blauw-Zwart. Ditmaal ging het in Denemarken hard onderuit. FC Kopenhagen haalde het met 4-0.

In de eerste helft was er voor Club Brugge geen vuiltje aan de lucht. Blauw-Zwart liet het balbezit aan de thuisploeg, maar leek alles onder controle te hebben. Veel kansen kreeg Kopenhagen niet. De enige keer dat het echt gevaarlijk was, was na mistasten van Butelle. Zelf kreeg Blauw-Zwart ook weinig klaar, waardoor 0-0 een normale ruststand was.

Na de pauze zakte Club Brugge volledig door het ijs. Een eigen doelpunt van Denswil leidde de malaise in. Zonder onder druk te staan verschalkte de Nederland zijn eigen doelpunt. Club Brugge was even het noorden kwijt. Via Ludwig Augustinsson kon het 2-0 worden, maar hij liet een strafschop onbenut.

Helaas voor Club Brugge was uitstel geen afstel. Een wereldgoal van Thomas Delaney verdubbelde uiteindelijk de score in de 64e minuut. Nog eens vijf minuten later maakte Federico Santander er 3-0 van.

In de extra tijd moest Butelle zich nog eens omdraaien. Mathias Joergensen maakte de vernedering compleet. Waarschijnlijk had Simons zich meer voorgesteld van zijn 400e officiële match voor Club Brugge.

Leicester City leider
Leicester City won in zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League met 1-0 van FC Porto. Islam Slimani maakte in de eerste helft de enige en dus winnende goal voor de kampioen van Engeland. Leicester staat daardoor op zes punten na twee groepswedstrijden. Kopenhagen volgt met vier punten. Porto staat derde met één punt. Club Brugge staat laatste met nul punten, zeven goals tegen en nul goals gemaakt.