UPDATE: FA ontslaat Allardyce na 67 dagen en stelt opvolger officieel aan

UPDATE: FA ontslaat Allardyce na 67 dagen en stelt opvolger officieel aan

27-09-2016 20:24

Sam Allardyce gaat vertrekken als bondscoach van Engeland. De gesprekken over een breuk worden dinsdagavond gevoerd in Londen, waar ook meteen een vervanger aangewezen zal worden.

Dat melden verschillende media in Engeland. Allardyce en de Engelse voetbalbond (FA) bereiken naar verwachting dinsdagavond een akkoord over ontbinding van het contract. De bondscoach werd na het teleurstellend verlopen EK van Engeland aangesteld als opvolger van de vertrokken Roy Hodgson. Zijn positie kwam maandag plotseling ter discussie te staan door een undercoveractie van een Engelse krant.

Op de achtergrond staat Gareth Southgate in de startpositie om de taken van Allardyce over te nemen. De bondscoach van Engeland onder 21 was eerder ook al in beeld bij de FA, maar vond zichzelf nog niet klaar voor zo'n grote job. Southgate zou op interim-basis voor de komende interlands aan de slag moeten gaan. Engeland speelt de komende maanden tegen Malta, Slovenië, Schotland en Spanje.

Update 20.48: De FA heeft het ontslag van Sam Allardyce bevestigd. De bondscoach heeft zichzelf onmogelijk gemaakt, meldt de Engelse voetbalbond. Allardyce was slechts 67 dagen in dienst: de kortste periode ooit voor een Engelse bondscoach. Gareth Southgate is aangesteld als tussenpaus.