Vermant kritisch na gelijkspel van Brugse jeugd: Hebben al beter gespeeld

Vermant kritisch na gelijkspel van Brugse jeugd: "Hebben al beter gespeeld"

27-09-2016 19:37

Trainer Sven Vermant zag zijn spelers in Kopenhagen stand houden en trekt met een punt terug naar Brugge na een 0-0 gelijkspel. Daar kon de ex-speler mee leven, al zag hij ook werkpunten.

"Het kon beter en we hebben al betere wedstrijden gespeeld dan vandaag, maar je mag niet vergeten dat we tegen een goed Kopenhagen speelden. De uitslag die Kopenhagen behaalde in Portugal (4-1 verlies op Porto, red.) gaf een vertekend beeld van hun kwaliteiten als ploeg. We hadden het moeilijk met de vele positiewissels van hen en raakten niet in ons eigen spel. Dit zijn belangrijke leermomenten", begint hij kritisch.

"Het belangrijkste dat ik onthoud, is dat we de nul hielden en op het einde nog bijna een doelpunt scoorden. Op verplaatsing een punt halen, dan mag je niet klagen", toonde hij zijn ook positief. "Als coach ga je met heel veel intensiteit in een wedstrijd, net als de spelers, en dan moet je er mee kunnen leven dat niet alles lukt zoals het in andere wedstrijden wel lukt."

Manier van werken
"De jongens hebben alvast iets om overeind te blijven, namelijk de manier van voetballen, de manier van verdedigen en vooral de manier van werken. We moeten tevreden naar huis gaan. We hebben vier op zes en dan mag je niet ontevreden zijn met je start in de Youth League. De volgende match zal weer op zich staan. Porto is de beste ploeg in deze groep qua naam en verleden. Dat wordt een vette kluif", besloot hij.