Turks toptalent maakte geen indruk bij Genk, maar is nu sensatie in Nederland

Turks toptalent maakte geen indruk bij Genk, maar is nu sensatie in Nederland

27-09-2016 16:30

Racing Genk huurde het Turkse talent Enes Ünal vorig seizoen van Manchester City. De Engelse topclub maakte in de winterstop echter al een einde aan een uitleenbeurt, omdat Ünal te weinig kansen kreeg in Limburg. De spits is nu een sensatie in de Nederlandse Eredivisie.

Ünal kwam tot veertien optredens voor Racing Genk, maar de jongeling kreeg slechts drie keer een basisplaats van Peter Maes. Na zijn vertrek zei de speler dat hij ook problemen had met Maes. Ünal zat bij Genk niet op zijn plaats en dat resulteerde dan ook in slechts twee doelpunten. Sinds hij in Nederland is aangekomen, ontpopt hij zich daar tot een ware doelpuntenmachine.

De 19-jarige Turk maakte vorig seizoen met negen goals in veertien duels in korte tijd al direct veel indruk bij tweedeklasser NAC Breda. Manchester City besloot hem deze jaargang te laten rijpen bij FC Twente en voorlopig pakt deze keuze voor alle partijen geweldig uit. Met zes goals in vijf competitieduels is Ünal nu de trotse topschutter van de Eredivisie. Met het indrukwekkende gemiddelde doet hij zelfs even goed als de jonge Patrick Kluivert.