Jankovic heeft zijn les geleerd: ''Dat riskeer ik niet opnieuw''

Jankovic heeft zijn les geleerd: ''Dat riskeer ik niet opnieuw''

27-09-2016 15:36

Standard Luik heeft een kern van 33 spelers en Aleksandar Jankovic wilde daarom veel gaan roteren. De Servische coach is na enkele weken echter al teruggekomen op dat besluit. De bekerblamage tegen ASV Geel (2-1 verlies) heeft daar zeker mee te maken.

Jankovic gaf tegen de amateurs van Geel vele nieuwe namen een kans om zich te bewijzen, maar die keuze pakte totaal verkeerd uit. De trainer wil niet nog eens dezelfde fout maken. ''Stabiliteit is een noodzaak. We hebben de ploeg tegen Geel door elkaar gegooid en dat is mislukt. Dat riskeer ik niet nog eens'', zegt Jankovic in Het Belang van Limburg.

Hij stapt af van het roulatiesysteem en zoekt naar een typeploeg. ''We staan dicht bij een typeploeg, maar die bestaat voor mij niet uit elf, maar uit vijftien of zestien spelers. Concurrentie is belangrijk, maar stabiliteit heeft de prioriteit.'' Jankovic bouwt mogelijk voort op de basisopstelling tegen AS Eupen. Standard was zondag immers met duidelijke cijfers te sterk voor de promovendus: 3-0.