Bizarre eisen voor Champions League-debuut: Leicester kreeg dik draaiboek

Bizarre eisen voor Champions League-debuut: Leicester kreeg dik draaiboek

27-09-2016 15:23

Leicester City heeft het halve stadion moeten verbouwen om deel te mogen nemen aan de Champions League. Dat zocht The New York Times uit. De regerend landskampioen van Engeland speelt dinsdagavond in eigen stadion tegen FC Porto en de voorbereidingen op het duel waren niet één-twee-drie gedaan. 

Voor Champions League-deelnemers ligt er namelijk een heus draaiboek van 155 bladzijdes klaar, waar elke club aan moet voldoen. Zo mag de clubmascotte 'niet veel groter' dan een 'normaal mens' zijn en moet er in elke kleedkamer drie op zichzelf staande toiletten te vinden zijn.

Verder mag het gras niet hoger zijn dan 30 millimeter en patronen in de grasmat zijn verboden. De Engelse landskampioen moest tot slot de perstribune uitbreiden en de resolutie van de LED-verlichting op de reclameborden moest hoger worden gezet.

Een heuse verbouwing zodoende voor Leicester, dat dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis deelneemt aan de Champions League. Dinsdagavond om 20.45 uur zal er tegen FC Porto worden afgetrapt in het verbouwde King Power Stadium. De Engelsen waren in het eerste duel met 0-3 te sterk voor Club Brugge.