Totti viert veertigste verjaardag: Eén keer overwogen de club te verlaten

Totti viert veertigste verjaardag: "Eén keer overwogen de club te verlaten"

27-09-2016 15:12

Francesco Totti viert dinsdag zijn veertigste (!) verjaardag. De Italiaanse legende is nog altijd actief op het voetbalveld als speler van AS Roma. Eén keer heeft hij overwogen zijn grote liefde te verlaten, zo laat hij weten in een interview met Sky.

"Ik heb een paar moeilijke momenten gehad", zegt Totti, de Keizer van Rome. "Er was een moment dat ik eraan dacht om van team te verwisselen. In 2003 was ik heel dichtbij Real Madrid. Die weg zou ik na Roma hebben bewandeld. Ik zou nooit naar een andere club in Italië zijn gegaan, uit respect."

"Waarom ik niet ben gegaan? Veel dingen zijn veranderd. Ik lag overhoop met de voorzitter. Maar toen zetten mijn vrienden en familie mij aan het denken en kwam ik tot het besef dat ik in Rome veel dingen heb die ik nooit zou hebben gevonden in Madrid."

Totti is inmiddels veertig jaar en heeft al 250 goals in de Serie A gemaakt. De Italiaan probeert zijn geheim te verklaren. "Ik heb altijd geprobeerd een serieuze professional te zijn. Ik heb altijd alles gegeven op de training. Sommige blessures hebben mij vertraagd, maar ik heb nog altijd de wens en de passie en ik zie het voetbal iedere week weer als het maken van plezier. Ik kom nog steeds naar Trigoria met een glimlach op mijn gezicht."