Floptransfer van Gent heeft vertrouwen: ''We weten hoe we Club pijn kunnen doen''

Floptransfer van Gent heeft vertrouwen: ''We weten hoe we Club pijn kunnen doen''

27-09-2016 15:14

Club Brugge gaat dinsdagavond in de Champions League op bezoek bij FC Kopenhagen. Bij de Deense kampioen zijn er nog een paar bekende gezichten te herkennen. Zo speelde Erik Johansson vorig seizoen nog zes maanden voor AA Gent.

De Buffalo's namen de Zweedse centrale verdediger in de zomer van 2015 voor liefst 1,7 miljoen euro over Malmö FF. Johansson werd echter een grote miskoop. Hij paste niet in het systeem van Hein Vanhaezebrouck en kwam, ook mede door blessures, gedurende het eerste half jaar tot slechts negen duels. Hij kon echter geen indruk maken en zo besloten beide partijen na amper zes maanden al uit elkaar te gaan, waarna hij in januari naar FC Kopenhagen trok.

Johansson heeft in Denemarken weer zijn vertrouwen teruggevonden. Nu kan ik weer verdere stappen zetten in mijn carrière'', zegt de Zweede international tegen Het Nieuwsblad. Johansson keek ook vooruit naar de confrontatie met Club en volgens hem is Kopenhagen er klaar voor. ''Ons team is explosief voorin en solide achterin. Bovendien hebben we een goed beeld van hoe Club Brugge speelt en wat hun goede en slechte punten zijn. We weten hoe we ze pijn kunnen doen.''