Tegen Barça of Real zouden we tevreden zijn met punt, maar vanavond niet

"Tegen Barça of Real zouden we tevreden zijn met punt, maar vanavond niet"

27-09-2016 12:27

Dinsdagavond staat er al meteen druk op de ketel bij Club Brugge. In het Champions League-uitduel tegen FC Kopenhagen kan de Belgische landskampioen zich geen nederlaag permitteren. Ook de Denen, die al een punt pakten op FC Porto (1-1), zijn echter gebrand op een sterke prestatie.

Kopenhagen heeft alvast tonnen vertrouwen. De Deense kampioen verloor nog geen enkele wedstrijd dit seizoen. "Maar de spelers denken niet na over die statistieken", aldus trainer Stale Solbakken op de voorafgaande persconferentie. "Ze voelen zich goed bij zichzelf en bij hun ploeggenoten. Iedereen weet wat hij moet doen, dat is het belangrijkste. Vroeg of laat gaan we toch weer een gevecht verliezen."

"Hopelijk gebeurt dat niet morgen (dinsdag, nvdr.)", geeft de Noor wel toe. "In de Super League (de Deense competitie, nvdr.) kan je dat met 36 wedstrijden nog compenseren, in deze groep met slechts zes matchen gaat dat niet." Solbakken looft vooral het karakter van zijn team. "Zowel in Roemenië, Cyprus (voorronde CL, nvdr.) als in Portugal kwamen we 0-1 achter, maar mijn spelers vochten steeds terug."

Club is geen Barça of Real
Thomas Delaney was er al bij toen Kopenhagen in 2013 de groepsfase van het miljoenenbal haalde. Hij ziet verschillen met die periode. "Toen zat er wat meer angst in de ploeg, ontzag zelfs. Vandaag hebben we een heel ander team, met veel meer vertrouwen."

Ploeggenoot William Kvist vindt dat enkel de overwinning volstaat tegen Club Brugge. "Tegen Real Madrid of Barcelona zou ik tevreden zijn met een punt, maar wij hebben de ambitie om door te stoten in deze poule. Daarom is het belangrijk een overwinning te boeken. Daar gaan we ook voor", besluit hij ambitieus.