Kortrijkse burgemeester en supporter helpen eenzame KVK-speler aan integratie

Kortrijkse burgemeester en supporter helpen eenzame KVK-speler aan integratie

27-09-2016 10:55

Een supporter van KV Kortrijk had een wel heel opvallende manier om Joazinho zich goed te doen voelen bij de club. De Portugese linksachter kreeg tegen KRC Genk maar liefst 58 Kortrijkse Portugezen op bezoek. Een opvallend initiatief.

De resultaten zijn goed, maar toch voelt Joazinho zich niet opperbest bij KV Kortrijk. De Portugese linksachter liet zich onlangs tegen een KVK-supporter ontvallen dat hij zich eenzaam voelt in de stad. "Als Portugees heeft hij geen gesprekspartners in de ploeg die zijn taal spreken en zelf spreken hij en zijn vrouw weinig anders dan Portugees", vertelt supporter Alain Decaluwé in Het Nieuwsblad.

"De andere spelers kunnen bij elkaar terecht. Zo zijn er groepjes Grieken, Serviërs en Kroaten en uiteraard komen ook de Fransen en de Nederlandstaligen op dat vlak vlot aan hun trekken. Alleen voor Joaozinho ligt het dus moeilijker", klinkt het. Decaluwé besloot de speler te helpen en deed op Facebook een oproep aan Kortrijkse Portugezen om aanwezig te zijn tijdens de match tegen Genk.

"Vincent Van Quickenborne, onze burgemeester, had dat gezien en vond dat een leuk idee. Daarop kreeg ik ook enige hulp van de stad, die de adressen van de Kortrijkse Portugezen hielp verzamelen om hen een brief of mail te versturen", aldus Decaluwé. Dat had ook resultaat. Maar liefst 58 Portugezen waren aanwezig. "Dat waren er veel meer dan ik had durven hopen. Joaozinho speelde bijna de volledige match en nadien maakte hij ruim tijd voor zijn kersverse fans. Tot drie uur na de match waren ze nog aan het babbelen", besluit hij tevreden.