De Mos geeft Standard gouden tips: Dat zou een groot cadeau zijn

De Mos geeft Standard gouden tips: "Dat zou een groot cadeau zijn"

27-09-2016 10:26

De wedstrijd tegen Ajax Amsterdam lijkt al op voorhand verloren voor Standard Luik, maar zo ziet Aad de Mos niet. Volgens de Nederlander liggen er kansen voor de Rouches. Al waarschuwt hij Standard wel voor de Ajacieden.

Na een mindere start lijkt Ajax weer op dreef. Het ziet er dus naar uit dat Standard de drie punten niet cadeau zal krijgen. "Ajax is favoriet. Individueel is elke speler van hen beter, maar het is 60-40 in het voordeel van Ajax", aldus De Mos in La Dernière Heure.

De Nederlander weet hoe Standard Ajax pijn kan doen. "Je moet druk zetten op de centrale verdedigers van Ajax", analyseert de ex-coach. "Dan kunnen ze niet anders dan de bal naar voren rammen. Dat zou een groot cadeau zijn voor Alexander Scholz en Kostas Laifis." De Mos ziet nog een mogelijk pijnpunt voor Ajax. "Standard moet profiteren van de stilstaande fases. De spelers van Ajax zijn niet al te groot."

Ajax mag dan wel favoriet zijn voor hem, hij denkt niet dat de Ajacieden gaan winnen. "Ik gok toch op 1-1. Sinds een week is er een nieuw elan dankzij enkele goede resulaten. Het zal niet makkelijk worden voor Standard, want het stadion zal nagenoeg vol zitten. Dat Hakim Ziyech er niet bij is wegens schorsing, is dan weer een goede zaak", besluit hij.