''Izquierdo zie ik in staat om in de voetsporen van Bacca te treden''

''Izquierdo zie ik in staat om in de voetsporen van Bacca te treden''

27-09-2016 08:50

Club Brugge neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen FC Kopenhagen. Bij de Bruggelingen zijn veel ogen gericht op José Izquierdo. Marc Degryse verwacht in Denemarken ook het nodige van de Colombiaan.

"Tegen Kopenhagen verwacht ik van Izquierdo dat hij een goede wedstrijd speelt. Hij heeft natuurlijk geen controle over het niveau van zijn medemaats en over de wedstrijdomstandigheden, maar hij mag niet door de mand vallen'', zo schrijft Degryse in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Degryse is gecharmeerd van de flankaanvaller en denkt dat Izquierdo zijn landgenoot Carlos Bacca achterna kan gaan door zijn mannetje te staan in een betere competitie. "Izquierdo heeft een enorm wapen: zijn snelheid. Dat, plus zijn scorend vermogen, opent de ogen van grote clubs. Van Izquierdo kan zijn manager inmiddels een video maken van vijf minuten met onweerstaanbare acties. Het grote werkpunt voor hem is regelmaat.''

De analist heeft daarom advies voor 'Joske'. ''Behou je intuïtie, maar ga ook eens nadenken over hoe je nog beter kunt worden. Als Izquierdo er zijn kopje bijhoudt, zal hij vroeg of laat een kans krijgen in een hoger aangeschreven Europese competitie. Misschien kan hij dat al tonen tegen Kopenhagen."