'Strubbelingen bij Genk, bestuursleden zijn harde aanpak Maes stilaan beu'

'Strubbelingen bij Genk, bestuursleden zijn harde aanpak Maes stilaan beu'

27-09-2016 08:39
3

Een overvloed aan talent, maar resultaten kon Genk nog niet boeken. De talentvolle Limburgers hebben het moeilijk om punten te sprokkelen. Intussen lijkt Peter Maes ook stilaan onder druk te komen staan.

Genk haalde tot dusver nog maar een 10 op 24 in de eigen competitie. Veel te weinig voor een ploeg met die kwaliteiten. De druk op Maes begint toe te nemen, al is er nog geen sprake van een ontslag. "Als trainer sta je machteloos tegen de blunders van enkelingen", vertrouwde een lid van de beheerraad Het Laatste Nieuws maandag toe. Het bestuur blijft dus nog rustig, maar er zijn intern wél strubbelingen.

Enkele bestuursleden van Genk hekelen de aanpak van Maes. De coach is bijzonder streng voor zijn eigen spelers, tot grote ergernis van enkele bestuursleden. De jeugdspelers krijgen het hard te verduren onder Maes. Jongens die doorstromen zouden volgens het bestuur echter met zorgzaamheid behandeld moeten worden. Daar botst het tussen beide partijen.

Castagne heeft het moeilijk
De situatie van Timothy Castagne is een goed voorbeeld. Tegen KV Kortrijk (4-1) ging de verdediger nog in de fout. Hij zoekt naar zijn beste vorm na een gemiste transfer. "Timothy moet zich goed in zijn vel voelen om te presteren", vertelt zijn makelaar. De rechtsachter wou net door de harde aanpak van Maes graag vertrekken bij de Limburgers. Intussen zoekt Castagne naar de beste vorm én misschien ook een transfer.

"Hij is heel erg gevoelig en vertrouwen is voor hem nog belangrijker dan voor andere spelers. Alex McLeish plaatste hem op een voetstuk en zo haalde hij het beste in hem naar boven. Maes is een ander type coach, iemand die er constant bovenop zit en daar heeft Timothy het heel moeilijk mee", klinkt het.