Dierckx geeft toe: ''Ik heb gegokt op matchen tegen andere beloftenploegen''

Dierckx geeft toe: ''Ik heb gegokt op matchen tegen andere beloftenploegen''

27-09-2016 08:19

De naam van Tuur Dierckx kwam maandagavond definitief naar buiten in het gokdossier. Na Olivier Deschacht, Laurent Henkinet en Knowledge Musona is de aanvaller van Royal Antwerp FC de vierde speler die werd verhoord. Dierckx reageert nu op de kwestie.

Dierckx geeft in Het Laatste Nieuws toe dat hij tijdens zijn periode bij Club Brugge geld heeft ingezet op meerdere matchen."Toen ik 17 à 18 jaar oud was, heb ik voor enkele kleine bedragen gegokt op matchen tegen andere beloftenploegen. Dat was me zeker niet om het grote geld te doen. Ik deed dat eerder als tijdverdrijf."

De 21-jarige flankspeler zegt echter dat hij niet wist dat het verboden was. ''Toen ik tijdens een infosessie bij de jongerenreeksen van de nationale ploeg hoorde dat je ook niet mag gokken op beloftenploegen, ben ik daar meteen mee gestopt'', aldus de ex-speler van Blauw-Zwart.

Hij bevestigt bovendien dat profs absoluut weddenschappen afsluiten. "Ik ken veel collega's die vroeger gokten en sommigen doen het nog steeds. Weinig jonge voetballers weten dat het verboden is. Ik ben blij dat ik destijds mijn les meteen heb geleerd. Het was natuurlijk beter niet gebeurd, maar bij de Kansspelcommissie is ook duidelijk gebleken dat het om oude feiten ging'', zo besloot hij.