Sonck heeft geen goed woord over voor 'gokkers': ''Hoe idioot kun je zijn?''

Sonck heeft geen goed woord over voor 'gokkers': ''Hoe idioot kun je zijn?''

27-09-2016 07:50

Olivier Deschacht, Knowledge Musona, Laurent Henkinet en Tuur Dierckx zijn alle vier betrokken geraakt in een gokschandaal. Zij worden ervan beschuldigd om op eigen wedstrijden te hebben gewed. De kwestie was uiteraard ook een gespreksonderwerp bij Extra Time.

Analist Wesley Sonck mengde zich aan tafel direct in de discussie. Hij ontkende het ooit zelf te hebben gedaan en haalde hard uit naar betrokken spelers. "Ik deed het nooit en vraag me af hoe idioot je kunt zijn om te gokken op matchen van je eigen ploeg. Bij de beloften spelen ook mannen die bij jou trainen.''

Filip Joos denkt dat de verleiding groot is. "Ik vind het erger op wat je allemaal kunt gokken, zoals wie de eerste gele kaart pakt of de eerste inworp krijgt. Dat maakt de verleiding groot en dat moet je misschien aan banden legen. Ik stak ooit in de "Keek van de Week" hoe iemand bij de aftrap de bal al buitentrapte. Toen stelde ik daar geen vragen bij, maar achteraf werd me verteld dat het was om de eerste inworp te forceren. En de vraag is of dat de match kan beïnvloeden."

Vanwege de invloed van de gokindustrie kijkt Joos echter niet op van de weddenschappen. ''Het voetbal rijft heel wat geld binnen dankzij de goksites en dan moet je toch niet zo verbaasd zijn dat de acteurs, en het zijn er meer dan die 4-5, ook gokken."