'Veelbesproken Deschacht keert weer terug op het trainingsveld'

'Veelbesproken Deschacht keert weer terug op het trainingsveld'

27-09-2016 07:00

Het was een heftige week voor Olivier Deschacht. Het icoon van Anderlecht kwam centraal te staan in een gokschandaal en vervolgens moest het hele gezin naar het ziekenhuis. Deschacht keerde na alle heisa weer terug op het trainingsveld.

Dat schrijft Het Nieuwsblad op maandag. Deschacht voelt zich naar verluidt weer fit genoeg om mee te trainen. Herman Brusselsmans dacht dat de ziekte slechts een smoesje was om tegen Westerlo (1-2 nederlaag) niet tot de selectie te behoren, maar er was toch serieus wat aan de hand bij de familie Deschacht. Olivier en zijn gezin hadden namelijk een salmonellavergifiting opgelopen. Dochtertje Elena (6) en zoontje Luis (2) moesten zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis.

Deschacht en zijn vrouw Annelien Coorevits verbleven ook in het ziekenhuis. Ze kregen allemaal zware antibiotica, waar Deschacht verzwakt van raakte. Het gaat qua gezondheid weer de goede kant met hem op, maar het is nog onbekend of hij bij de kern zal zitten voor het Europa League-duel tegen Saint-Étienne.