Ex-spelers Anderlecht in actie: Defour geniet, Praet ziet vervanger scoren

26-09-2016 23:00

Dennis Praet en Steven Defour kwamen maandagavond nog in actie voor hun ploeg. Het duo speelde voor respectievelijk Sampdoria en Burnley FC. Defour kon genieten van zijn partij, maar Praet zal de wedstrijd snel willen vergeten.

Defour begon maandagavond tegen Watford in de basis. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kreeg het meeste kansen. Een doelpunt kon er pas gevierd worden na een knappe corner van Defour. De middenvelder schilderde de bal op het hoofd van Jeff Hendrick. Die besloot de bal in doel.

Na de rust was het alweer Defour met een beslissende actie. Een corner belandde in de voeten van Defour, die de bal opnieuw in de zestien dropte. Michael Keane kon voor het tweede en laatste doelpunt van de avond zorgen. Defour werd matchwinnaar met twee belangrijke assists.

Minder resultaat voor Praet
Terwijl Defour kon schitteren, liep de wedstrijd van Praet heel wat minder goed af. De middenvelder begon in de basis bij Sampdoria. Na 37 minuten kwam zijn ploeg echter op achterstand na een doelpunt van Cagliari. Vier minuten voor tijd kon Sampdoria nog een gelijkmaker scoren via Bruno Fernandes, de middenvelder die Praet na tachtig minuten voetballen verving.

Een gelijkspel zat er echter niet in. Net voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Federico Melchiorri voor het beslissende doelpunt. Hij scoorde de 2-1 voor Cagliari.