Preud'homme twijfelt tussen snelheid en lengte in de Champions League

Preud'homme twijfelt tussen snelheid en lengte in de Champions League

26-09-2016 20:53

Met drie zeges op rij in België begint Club Brugge dinsdag aan zijn Champions League-duel tegen FC Kopenhagen. Ondanks de zeges in eigen land beseft Michel Preud'homme dat het dinsdag nog beter moet. Dat zei de trainer van Club Brugge maandag op een persconferentie.

Tegen Moeskroen deed Preud'homme het met een 4-4-2-opstelling. Tegen Kopenhagen probeert hij het mogelijk op een andere manier. "Elke wedstrijd is verschillend. De manier waarop we Moeskroen bekampten, is niet noodzakelijk de beste manier om Kopenhagen aan te pakken. We zouden bijvoorbeeld voor meer snelheid kunnen opteren, maar dan komen we misschien lengte te kort op stilstaande fases."

"Het komt er dus op aan om de juiste balans te vinden. Kopenhagen heeft nog steeds dezelfde coach (Stale Solbakken, nvdr) en dezelfde manier van spelen als twee jaar geleden, maar ze zijn wel sterker geworden. Ze scoren vlot op stilstaande fases, kunnen makkelijk switchen, hebben veel creativiteit, enz. Iedereen denkt nog steeds aan die 0-4 zege, maar vergeet ook niet dat we op eigen veld slechts in extremis gelijk speelden."