Claudemir keert met veel plezier terug naar zijn oude club

Claudemir keert met veel plezier terug naar zijn oude club

26-09-2016 20:20

Dinsdag treedt Club Brugge opnieuw aan in de Champions League. Tegenstander ditmaal is FC Kopenhagen. Bij de Deense club speelde Claudemir heel lang. De middenvelder van Blauw-Zwart keert met veel plezier terug op Deense bodem, maar wil zijn ex-club wel sportief nekken. Dat laat hij weten via de website van Club Brugge.

"Het voelt speciaal aan om hier terug te keren. Ik speelde hier bijna vijf jaar, dus dat wis je niet zomaar uit", aldus Claudemir die van 2010 tot 2014 op de loonlijst van FC Kopenhagen stond. "Nu is het echter een andere situatie. Nu speel ik tegen FC Kopenhagen en moeten wij winnen. We weten dat FC Kopenhagen een sterk team is, maar de drie punten zijn belangrijk voor ons.“

Destijds werkte Claudemir onder Stale Solbakken. Die is nog altijd trainers van de Deense topclub. "Hij is nog niet veel veranderd. Hij laat het team agressief spelen, zeker op eigen veld. Bovendien hebben ze nu een veel grotere kern, waardoor ze makkelijk kunnen roteren zonder kwaliteitsverlies."

Tegenwoordig speelt Claudemir lager dan in Denemarken. "Bij Kopenhagen speelde ik meestal op de nummer acht-positie, terwijl ik bij Club vaker als nummer zes wordt uitgespeeld. Of ik intussen een betere voetballer ben geworden? Dat is moeilijk om in te schatten, maar ik doe elke dag mijn best om beter te worden. Of dat volstaat om morgen te starten, weet ik niet. Ik zal altijd de keuze van de coach respecteren. Als ik speel, zal ik blij zijn. Als ik niet speel, dan zal ik het team op alle mogelijke manieren steunen."