Martinez moet tactische kwaliteiten etaleren: Hij benadert het meest De Bruyne

Martinez moet tactische kwaliteiten etaleren: "Hij benadert het meest De Bruyne"

26-09-2016 19:50
4

Voor de kwalificatie-interlands tegen Bosnië en Gibraltar moet bondscoach Roberto Martinez het stellen zonder draaischijf Kevin De Bruyne. Het wordt een test voor de Spanjaard om te zien hoe hij dit kan opvangen.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, heeft alvast zijn mening erover klaar. "Martínez moet nu op zoek naar een alternatief, maar er is zoveel talent in deze kern dat dat eigenlijk geen probleem mag zijn. Ook al bezit er niemand het profiel van De Bruyne, Thorgan Hazard benadert dat het meest. Maar laat ons eerlijk zijn: in feite is hij bij Borussia Mönchengladbach nog altijd niet meer dan een invaller", klinkt het.

Het uitvallen van De Bruyne is sowieso een tegenvaller voor de nationale ploeg. "Het is in de eerste plaats zeer jammer voor hemzelf, want hij verkeerde in de vorm van zijn leven. Zoals voor het seizoen al voorspeld maakt de samenwerking met een toptrainer als Pep Guardiola hem alleen maar beter. Hoewel zijn bewegingsruimte beperkter is geworden in dat nieuwe systeem, floreert hij als nooit tevoren", aldus Sys.