Gent en STVV moeten schorsing vrezen, Bondsparket vervolgt twee spelers

26-09-2016 18:12

Gent won zaterdag in extremis met 2-1 van Sint-Truiden VV, na een vrije trap van Rob Schoofs in de allerlaatste minuut. De partij krijgt vermoedleijk nog wel een staartje. Zowel Kalifa Coulibaly als Sascha Kotysch worden vervolgd door het Bondsparket.

De Reviewcommissie maakte die beslissing na het bekijken van de beelden van afgelopen weekend. De twee bewuste fases speelde zich dus af in dezelfde wedstrijd. Coulibaly raakte in de eerste helft Kotysch - al dan niet opzettelijk - met de elleboog. De verdediger moest even naar de kant voor verzorging. Hij had een bloedneus en moest een nieuw shirt aantrekken.

Na de rust liet Kotysch zich zelf negatief opmerken. Wanneer doelman Jakob Rinne wilde uittrappen, trakteerde Kotysch de Zweed op een charge. Het leverde hem geel op, maar de Reviewcommissie vindt niet dat dat volstaat.