Mulder hekelt paars-witte aanwinst: Hij kwam niet in het stuk voor

Mulder hekelt paars-witte aanwinst: "Hij kwam niet in het stuk voor"

26-09-2016 12:28

Anderlecht verbaasde zondag zijn fans, zij het dan in negatieve zin. Een thuisnederlaag tegen Westerlo, dat had niemand verwacht. Ook Jan Mulder niet. Hij is niet te spreken over de match van Nicolae Stanciu.

Mulder reageert in Het Laatste Nieuws op de matige partij van de Roemeen. "Spelmaker Stanciu kwam, net als een week daarvoor in Genk tegen Pozuelo en Susic, niet in het stuk voor, Westerlo won verdiend met 2-1. De ingekochte klasse van Anderlecht is discutabel. Vooral die van Stanciu, het brein, de man met de ideeën. Zo nu en dan zien we een mooie actie, maar grootse muziek schrijft hij niet", klinkt het hard bij Mulder.

Mulder vond Anderlecht in zijn geheel veel te weinig. "Verrassender dan de uitslag was het vertoonde spel. De laatste van de ranglijst combineerde vloeiend. Westerlo beschikte over een betere techniek dan Brussel.Trainer Matthijsen bracht een elftal op het veld dat professioneel te werk ging en zich tot een kwartier voor het einde, in de zenuwen van de naderende zege, niet bezondigde aan hoge paniekballen naar voren, zoals Anderlecht in arren moede deed."

Opmerkelijk: minder dan een week geleden noemde Mulder de Roemeen nog een echte klassespeler. Kennelijk is de Nederlander wel bijzonder snel van mening veranderd.